Ingelegde sjalotjes

Een nieuw weck-experiment. Inmaken met azijn vind ik nog een beetje moeilijk. De smaak hangt heel erg af van het azijnmengsel dat je gebruikt. Je moet het eerst een tijd laten inwerken, waarna je alweer bent vergeten hoe je het ook alweer gedaan had. Bij vorige keren was ik niet onder de indruk van de smaak bij openen van de pot. Dus op hoop van zegen. Aan de azijn zal het dit keer niet liggen, want die heb ik bij een Italiaans winkeltje gekocht. Lees verder voor het recept. Wat te gebruiken?

  • 1kg sjalotjes
  • 250ml balsamicoazijn
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 blaadjes verse larier

Wat te doen?

Overgiet de sjalotjes (met schil) met kokend water en laat 2 minuten weken. Giet af en pel de schil eraf. Zet nu de balsamicoazijn op met de suiker en de kruiden. Ik heb er water aan toegevoegd omdat ik bij eerdere weckpogingen de smaak veel te azijnerig vond. Zodra het kookt voeg je de uitjes toe. Laat 40 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Steriliseer ondertussen de weckpot in de oven. Vul de pot met de uitjes en het azijnmengsel. Goed aandrukken en de pot na sluiten nog even omkeren om de deksel extra te steriliseren en goed vacuüm te laten trekken. Een maand laten intrekken en dan zullen we zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *