Mmm… Heerlijke tomatenchutney. Leuk en handig te bewaren in weckpotjes. En heel makkelijk te maken.
Wat heb je nodig?
- Tomaten 1 kg, grof gesneden in niet te grote stukken
- Rode uien 2 st, gesneden in halve maantjes
- Rietsuiker (maar ik heb hier kristalsuiker gebruikt), 8 etl
- Witte wijnazijn, 300 ml
- Verse gember, een stukje van 3 cm geraspt
- Komijnpoeder, 2 tl
Wat te doen?
Doe de tomaten en rode ui in een pan met dikke bodem. Laat een paar minuten bakken. Voeg de gember toe. Laat nog een minuutje door bakken. Voeg de azijn, suiker en komijn toe. Laat in ca. 20 minuten op laag vuur door pruttelen, totdat een stroperige substantie (jam-dikte) is ontstaan. Was je weckpotjes af en steriliseer ze in de oven of vaatwasser. Doe de tomatenchutney in de weckpotjes, sluit ze en zet ze 15 minuten op hun kop (zo ontsmet je nog een keer de deksel en trekken ze goed vacuüm). Laten afkoelen en voilà! Smaakt naar zoete ketchup met een bite. Bon appétit!

Leuk Cisca, en vast lekker, ga zo door! Ik ga het zeker een keer uit proberen!
Een trotse moeder.