Linzensalade met tomaat en feta

Ik ben als parttime-vegetariƫr altijd op zoek naar leuke en lekkere vegetarische recepten. Ik vond daarom dat ik maar eens met linzen moest gaan werken. Dat was trouwens al lang geleden (Ahum! Vier jaar geleden of zo.) Die pogingen vond ik niet helemaal geslaagd. Vaak smaakten de linzen een beetje naar een hap warme aarde of zand. Ze werden zacht en vielen uit elkaar. Maar in Frankrijk zag ik een heel schattig netje linzen, dat ik per se wilde hebben. Dus een nieuwe poging is daar. Om te voorkomen dat het meteen weer mis zou gaan, heb ik wel eerst even gegoogeld wat er zoal op internet aan tips rondzwerft. Dat leert mij dat groene linzen sowieso minder snel papperig worden. Kies dus voor de echte groene lins (beige telt hier niet als groen). Puy linzen zijn de beste, maar daar kunnen wel steentjes tussen zitten. Spoel de groene linzen goed af en haal de steentjes er tussen uit (ik kon er geen vinden in mijn keurige netje). Breng het water aan de kook, voeg de linzen toe en breng snel weer aan de kook. Laat op laag vuur 20 tot 30 minuten koken, het hoeft maar een beetje te pruttelen, tot ze gaar zijn. Van Herman den Blijker zag ik een tip om wat laurier en knoflook toe te voegen. Dus dat heb ik ook gedaan. Het resultaat was verrassend. Stevige linzen die lekker (en niet naar aarde) smaken. Lees verder voor het recept.

Under construction: het recept volgt nog. Ik ga eerst eten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *