Pompoenperenmoes

Mijn eerste echte pompoen experiment! Al even geproefd van de nog warme moes, maar koud blijft het nog even een verrassing tot de potjes weer open gaan. Lekker bij kip of eend, maar ook dat moet nog blijken. Lees verder voor het recept.

Wat heb je nodig?

  • 580 gr pompoen in kleine blokjes gesneden
  • 4 peren
  • scheutje water
  • schepje suiker

Wat te doen?

Schil en snijd de pompoen en de peren. Doe ze in een pan met anti-aanbaklaag samen met het een scheutje water en het schepje suiker. Laat ze stoven met de deksel op de pan. De pompoen zal met 15 minuten helemaal uit elkaar beginnen te vallen, maar de peer is dan nog niet tot moes. Als het mengsel te vochtig is, was van het vocht uit de pan scheppen. Laat door stoven en roer af en toe goed door. Pas op dat de pompoen niet aan de pan gaat plakken. Na ca. een uur moet alles tot moes zijn geprutteld. De pompoen is dan ook niet meer zo draderig. Proef om te zien of er nog een beetje suiker bij moet. Dit is geen moes voor bij een toetje, dus niet teveel suiker toevoegen.

Steriliseer weckpotjes door ze eerst goed af te wassen, af te drogen en een half uurtje in de oven te zetten op 120ºC. Kook de rubberen ringen even in water. Schep de moes in de potjes direct nadat ze uit de oven komen. Sluit de potjes als alles nog heet is. Goed aandrukken en even op zijn kop zetten. Dan trekken de potjes goed vacuüm. Bon appétit!

One thought on “Pompoenperenmoes

Leave a Reply to Elly Hoornweg Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *