Stoofpeertjes zijn zo makkelijk klaar te maken. En heerlijk. Ik ken geen mensen die ze niet lekker vinden. Als ik ze maak, tel ik ze exact uit. Want er ontstaat altijd gedoe over wie er hoeveel op heeft. En dus zorg ik ervoor dat er voor iedereen evenveel zijn en dat deel ik ook mee voordat het opscheppen begint. Voorkomt wrevel achteraf! (Hé, dat was mijn peertje!) Gisteren wederom goedgekeurd door 10 personen (en een halfje). Lees verder voor het recept.
Wat heb je nodig?
- 1.5kg stoofpeertjes (20 stuks)
- 75gr suiker
- 1.5dl rode wijn
- 2 pijpjes kaneel
- 4 kruidnagels
- water
Wat te doen?
Schil de peertjes. Laat het steeltje eraan, dat staat leuk en daaraan kan je ze goed optillen. Snij een klein stukje van de onderkant af, dan blijven ze goed rechtop staan. Doe ze in een grote pan, voeg de suiker, rode wijn, kaneel en kruidnagels toe. Zet de peertjes net onder water. Breng aan de kook en laat ca. 2 tot 3 uur zachtjes koken, totdat het vocht flink ingekookt is. Als de peertjes mooi roze en zacht zijn, zijn ze klaar. Eventueel kun je het vocht nog verder inkoken. Serveer ze warm, maar afgekoeld kan ook. Bon appétit!
