Quiche met zoete aardappel

Gisteren had ik een feestje en dan is het altijd leuk om iets lekker mee te nemen. Mijn vriend ging een quiche maken en ik mocht helpen. En omdat ik dat al eens eerder gedaan had, gingen we niet met room en eieren aan de gang, maar met de puree van zoete aardappel. De oranje versie voor de duidelijkheid. Heerlijk!! Wel een beetje mushy, dus volgende keer toch maar een eitje door de puree. Dan wordt ‘ie wat steviger. Goedgekeurd door 10 personen.

Wat heb je nodig?

  • ingevette vorm bekleed met bladerdeeg
  • 2 grote zoete aardappelen (oranje), in blokjes gesneden
  • 100gr spekjes, uitgebakken
  • 1 ui
  • room
  • rode cherrytomaatjes (gehalveerd)
  • geraspte kaas
  • eigeel voor over het deeg

Wat te doen?

Kook de zoete aardappel totdat deze mooi zacht is. Pureer ze daarna met een beetje room. Voeg wat peper en zoet toe naar smaak. Voeg de ui, spekjes en tomaatjes toe. Roer alles door elkaar en doe het mengsel in de vorm. Garneer de quiche met nog wat tomaatjes en wat kaas. Vouw het bladerdeeg naar binnen en bestrijk met het eigeel.Zet de quiche in een voorverwarmde oven op ca. 200ÂșC. De quiche is klaar als het bladerdeeg mooi gerezen is en knapperig bruin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *