Huisconcertje

Ik speel al enige tijd in een ensemble. Vandaag kon ik daarom meerdere hobby’s combineren. Lekkere dingetjes maken voor het publiek dat naar ons kwam luisteren. Zelfgemaakte aioli doet het altijd goed, wat rauwkost (voor de vitamientjes) en twee quiches. Allemaal heel makkelijk en goed van te voren klaar te maken. Dit keer echte verse knoflook voor de aioli gebruikt en dat was te merken: aioli met een bite! Daar houd ik wel van. Al met al een heel geslaagde middag met een verrassend einde ook nog…

Voor de mensen die de muziek en de rest nog eens willen beluisteren, klik op de volgende link Clarion speelt muziek waar je blij van wordt!

Zelfgemaakte aioli is altijd een hit en helemaal niet moeilijk om te maken. Wat heb je nodig?

  • 3 eidooiers (niet te groot)
  • 1 tl mosterd (een flinke)
  • 2 el natuurazijn
  • 4 teentjes knoflook (verse of Spaanse, koop in elk geval niet die witte Chinese zooi, die is echt waardeloos, geeft geen smaak)
  • zonnebloemolie
  • peper en zout

Wat te doen?

Aioli maken gaat het beste als je ingrediënten niet te koud zijn. Klop je eidooiers goed los. Voeg mosterd, azijn en de knoflook (geperst). Snufje zout en peper erbij voor de smaak. Schenk nu beetje bij beetje de zonnebloemolie erbij. Blijf tussendoor goed kloppen. De eidooiers zorgen ervoor dat de azijn en olie gaan binden. Als je te snel te veel olie toevoegt, kan het mis gaan. Nu komt het aan op smaak en gevoel. Hoe meer olie hoe meer de smaak wordt verdund. Maar hoe meer olie hoe dikker de aioli wordt. Blijf dus proeven. Zo nodig kun je altijd nog extra knoflook of mosterd toevoegen. Bon Appètit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *