Tarte tatin met sinaasappel

Ik moet zeggen dat ik wisselend succes heb met de tarte tatin. Niet dat je er nu zoveel aan kunt verprutsen, want het is appel en deeg. Niet echt hogere wiskunde. Maar de keren dat ik het op de traditionele manier heb gedaan, was het resultaat niet geweldig. Het smaakte wel oké, maar het oog wil ook wat. En op dat vlak was ik niet tevreden. Ik weet nog steeds niet waar het aan ligt, maar ik vermoed dat het deels komt doordat ik geen echte tarte tatin pan heb. Je kunt ook niet voor alles een pan hebben. Zeker niet in mijn ietwat kleine keuken. Gelukkig kun je dit soort problemen ook gewoon omzeilen, door een leuke variant uit te testen: tarte tatin met sinaasappel. Zoet met een beetje een bite van de schil van de sinaasappel en daaronder gewoon lekkere cake. Zag er echt fantastisch uit en goedgekeurd door maar liefst 8 personen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *