De voorraad kippesoep was op en dus was het tijd om weer een nieuwe voorraad te maken. Dit keer een lekker soepje van zoete aardappel met knoflook en een pepertje. Jumm! En als je dan nog een beetje over hebt, kun je er met een beetje pindakaas een heerlijke Aziatische rijstmaaltijd mee maken. Maar zover is het nog niet. Lees verder voor het recept.
Wat heb je nodig?
- ca. 800-1000gr zoete aardappel, geschild en in stukjes
- 4 kleine uien, gesneden in reepjes
- 3 a 4 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 pepertje, gesneden in reepjes
- ¼tl gerookt paprikapoeder
- 1l groentebouillon
Wat te doen?
Fruit de ui met knoflook, peper en paprikapoeder enkele minuten in een beetje olijfolie. Voeg de zoete aardappel toe en schep goed door en laat nog even meebakken. Voeg de bouillon toe en laat alles ca. 20 minuten doorkoken totdat de aardappel mooi zacht is. Pureer alles en proef goed of er nog wat peper en zout bij moet. Bon appétit!
