Chili con pompoen

Had ik al gezegd dat ik dol ben op pompoen? Nou, ik ben dus echt verzot op pompoen. Ontdekking van de eeuw! Dit recept heb ik van Cookie + Kate. Dat is echt een leuke blog. Ik werd er meteen jaloers van. Leuke recepten, mooie foto’s en nog leuk geschreven ook. I give up. Maar ondertussen had ik nog steeds verse pompoen over waar ik dringend iets mee moest. En dit is een heel dankbaar recept om er vanaf te komen. Warm heel lekker, de volgende dag ook heerlijk als koude chili dip.

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 700 gr pompoen in blokjes gesneden
  • 500 gr zwarte sojabonen (uit blik, afgespoeld)
  • 800 gr tomatenblokjes met vocht (ook uit blik)
  • 1 grote rode ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika in stukjes gesneden
  • 4 teentje knoflook
  • ½ l groentebouillon
  • 2 el chilipoeder
  • 2 el komijnpoeder
  • ½ el chipotle chili saus (van rode jalageno pepers uit Mexico)
  • 1 tl kaneel
  • een paar maistortilla’s
  • 2 rijpe avocado’s

Wat te doen?

Fruit als eerste de knoflook en ui in wat olijfolie. Voeg daarna de paprika en pompoen toe en bak ca. 5 minuten tot alles mooi glazig is. Voeg de groentebouillon, de zwarte bonen en de tomatenstukjes met saus toe. Kruiden erbij en tot slot de chipotle chili saus. Laat alles ca. een uur zachtjes koken, totdat de pompoen gaar is en alles wat ingekookt is. Klaar is Kees.

Nu kon ik die chipotle chili saus in de supermarkt nergens vinden. Dus uiteindelijk moest ik het met een mildere groene jalapeno chili saus doen. Ter compensatie heb ik er een paar gedroogde chilipepertjes aan toegevoegd en dat werkte goed. Wat betreft de kruiden is het een kwestie van proeven en afstemmen. Vooral niet teveel kaneel toevoegen, want dan wordt het wat te zoet. Als garnering snij je de tortilla’s in smalle repen. Snij deze in stukjes van ca. 3cm. Bak ze in de koekenpan met wat olie en zout knapperig. De avocado’s snij je in blokjes ook ter garnering. Nu waren mijn avocado’s niet zo rijp. Ik denk persoonlijk dat wat komkommer lekkerder is als frisse tegenhanger. Na een uur is de chili niet meer oranje, maar diep bruinrood en mooi dik geworden. En dan is ie klaar. Eet smakelijk!

One thought on “Chili con pompoen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *