Soep a la Jamie Oliver

Dit overheerlijke tomatensoepje is een uit de losse pols versie van Jamie’s 15 minutes recept. Zo makkelijk en snel, kan eigenlijk niets mis gaan. Alhoewel… Ik moet wel zeggen dat Jamie vaak een beetje vals speelt met de tijd doordat hij bepaalde voorbereidingsdingetjes niet mee telt. Ik heb de tijd niet geklokt, maar ik deed er wel meer dan 15 minuten over. Wat me aan zijn recept het meeste opviel, waren de geroosterde paprika’s uit een potje. had ik nog nooit gezien. En ik moet zeggen: dat werkt echt. De kans dat ik ook nog zelf paprika’s ga roosteren en ontvellen is meteen met een factor 100 gedaald. Ik vind het geweldig. Maar ik dwaal af. Ik had niet gedacht dat ik zo’n lekker soep zou kunnen maken met voornamelijk ingrediënten uit blik. Nog wel een zelf gedroogd pepertje toegevoegd, maar dat deed achteraf niets met de smaak. Lees verder voor het recept. 

Wat heb je nodig?

  • 3st geroosterde paprika’s, uit een potje
  • 2 blikjes tomatenblokjes in saus
  • 1 rode uit, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, grof gesneden
  • bosje koriander
  • 1 rood pepertje (vers), fijngesneden
  • 1 bouillonblokje
  • peper, zout, kokend water

Wat te doen?

Fruit als eerste de ui, knoflook, pepertje en de steeltjes van de koriander (grof gesneden). Voeg na een paar minuutjes de tomaatblokjes toe en de paprika’s. Doe er ook wat van het vocht van de paprika’s bij. Laat even pruttelen. Voeg nu ca. 250ml kokend water toe en het bouillonblokje. De tomaten en paprika’s zijn vrij zoet van zichzelf. Daarom is 1 bouillonblokje nodig om de smaak weer in balans te krijgen. Snijd het blokje in stukjes en doe niet alles in 1x er in. Blijf proeven tussendoor om te zien hoe de smaak is, het kan zijn dat je minder of meer nodig hebt.Pureer de soep, ik heb hem een beetje grof gehouden. Laat nog ca. 10 minuten doorkoken. Voeg eventueel peper toe en nog wat zout. Serveer met de korianderblaadjes. Lekker bij een stokbroodje met geitenkaas. En alles wat overblijft is ook prima geschikt om een dag later pastasaus mee te maken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *