Chili met pompoen van eigen teelt

Pompoen in chili: heel erg lekker! En ik had natuurlijk nog meer flespompoentjes van eigen teelt. Dit is een combinatie eigenlijk tussen 2 recepten, namelijk de chili met 1000 bonen van Yvette van Boven en de chili con pompoen (waar die ook alweer vandaan komt weet ik even niet meer). Lekker veel verschillende groenten, paprika en ui zijn vaste ingrediënten, maar venkel, courgette (groen of geel), zoete aardappel, pompoen, tomaten, sperzieboontjes… Je kunt dit maken met alles wat je in de koelkast hebt. Als het maar tegen een tijdje in de pan stoven kan. Helemaal lekker met zelf gewelde en gekookte bonen. Als je tijd en zin hebt natuurlijk, anders gewoon uit een pot of blikje. Ik ben wat afgeleid deze dagen. Niet veel gepost en dan ook hier weer vergeten het eindresultaat te fotograferen. Eén ding wil ik er nog bij zeggen. Een chorizo worstje in plakjes is echt de basis voor deze chili. Die geeft zoveel smaak, er hoeft geen zout en peper meer bij, alleen wat paprikapoeder, komijn, oregano en/of koriander en een vleugje kaneel. Goedgekeurd door 2 personen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *